Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Demonstranten krijgen plek op de Groest

Algemeen

HILVERSUM - Na dagen overleg tussen de gemeente en woordvoerders van Kick Out Zwarte Piet (KOZP) is overeenstemming bereikt over de locatie waar de demonstranten morgen - zaterdag 17 november - mogen staan tijdens de intocht van Sinterklaas. Het is de Groest geworden.

Dat laat woordvoerster Rebekka Timmer weten aan deze krant. Vanaf 15.15 uur zijn de demonstranten te vinden voor nummer 87. Dat is waar de Prins Bernhardstraat uitkomt op de Groest.

Burgemeester Pieter Broertjes liet eerder al weten KOZP niet op de Kerkbrink te willen hebben op het moment dat duizenden mensen staan te wachten op de komst van Sinterklaas. KOZP had aangegeven niet op het plein te willen staan, maar in een van de zijstraten zoals de 's Gravelandseweg zodat zij zichtbaar hun vreedzame statement konden maken.

Nu mogen de demonstranten van zich laten horen tijdens de rondgang van de goedheiligman door Hilversum. Timmer betreurt het dat zij niet vooraf hun statement kunnen maken op een plek waar veel mensen zijn. "Ik word hier niet heel vrolijk van", verzucht ze. 

Uit de krant