Afbeelding
Fotoclub 't Gooi

Veertig 'Toiletten' te zien in Lopes Dias

Cultureel

HILVERSUM - Wanneer maak je nou een foto van een toilet? Juist om die reden ontstond de opdracht voor de leden van Fotoclub 't Gooi om een foto van zo'n toilet te maken. Het resultaat daarvan - veertig foto's - is nu te zien in wijkcentrum Lopes Dias in Hilversum-Noord.

"Vaak zijn de keuzes voor een expositie heel algemeen: bloemen bijvoorbeeld, of vakanties. Dan kiezen de leden iets dat ze ooit al hebben gemaakt. Nu wilden we een onderwerp kiezen waarbij we zeker wisten dat de leden op pad zouden gaan." Die opdracht is geslaagd, beseft ook voorzitter Jan Vogelzang van Fotoclub 't Gooi.

Het idee ontstond al voor de zomervakantie en dus hadden de leden alle tijd om tijdens de vakantie bij een toilet hun creativiteit te uiten. Van de pakweg 25 leden hebben er ongeveer 15 meegewerkt, zegt Vogelzang. Van ieder van hen is minstens één werk nu te zien in het wijkcentrum. En daar zitten echt wel wat bijzondere foto's tussen. Bovendien waren de makers vrij om hun beelden te bewerken. Zo is bijvoorbeeld de kat op een hondentoilet in Portugal erin gefotoshopt. Vogelzang: "Het is verrassend om te zien wat een verscheidenheid aan toiletten er is en hoe deze op een soms bijzondere manier in beeld zijn gebracht door onze fotografen."

Fotoclub 't Gooi is opgericht in 1924. De leden stimuleren elkaar in clubverband tot het maken van betere foto's. Naast de fotografische inhoud van de avonden heeft het onderlinge, ongedwongen contact ook een sociaal aspect. De leden komen eens in de veertien dagen, op woensdagavond, bijeen in Lopes Dias.

Daar is nu dus ook op werkdagen tussen 9.00 en 21.00 uur de expositie te zien. Kijk voor meer informatie op www.fctgooi.nl


Uit de krant