Afbeelding
Foto: Esther de Boer

Leerlingen Nassauschool bakken voor KIKA

Mensen

HILVERSUM  - Met een groot pannenkoekenfeest op het eigen plein hebben de groep 8-leerlingen van de Nassauschool woensdagmiddag maar liefst 340 euro op weten te halen. Dit bedrag gaat naar KIKA. 

De kinderen van groep 8 uit de verdiepingsgroep hadden het hele spektakel zelf geregeld en georganiseerd. In deze groep worden de kinderen extra uitgedaagd met rekenen en taal en werken ze daarnaast aan projecten.

Voor het feest van woensdag op het plein aan de Hilversumse Merelstraat hadden de kinderen met elkaar een plan opgesteld, een sponsorbrief gemaakt, contact gelegd met KIKA, pannenkoeken gebakken, hulpouders geregeld, een flyer gemaakt en verspreid.

Al snel kregen zij hulp van de AH en de Hema die hen wilde sponsoren met de ingrediënten voor hun pannenkoekenverkoop. Vanuit KIKA kregen zij mutsen die ze ook konden verkopen.

Naast de pannenkoeken en de mutsen verkochten zij ook poffertjes, cakejes, warme chocolademelk met en zonder slagroom. Ook de rommelmarkt was een succes, waarbij ook andere kinderen van groep 8 mee hebben geholpen.

Het liep storm en met elkaar en de hulp van hun ouders en leerkrachten hebben ze iedereen voorzien van wat lekkers en waren ze om 13.45 uur uitverkocht. De school is ontzettend trots op het ondernemerschap dat deze groep kinderen heeft getoond, aldus directeur Esther de Boer.

Uit de krant