Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché

Landskampioen Hilversum Hurricanes gehuldigd

Sport

HILVERSUM - Burgemeester Pieter Broertjes als American Footballspeler. Dat was vrijdagmiddag toch hét beeld van de huldiging in het raadhuis van landskampioen Hilversum Hurrcianes. Ook sportwethouder Floris Voorink vierde het feestje mee. 

Voor de derde keer in haar bestaan pakte Hilversum Hurricanes dit jaar de landstitel. Afgelopen zomer werd Lelystad Commanders in de finale met 24-13 verslagen. "Het is landelijk gezien een kleinere sport dan andere sporten, maar dat maakt de prestatie niet minder groots", aldus Voorink. "Het is ontzettend knap dat de Hurricanes toonaangevend is in Nederland, want concurrentie is er volop. Dat maakt me trots. Ik ben zelf bij de finale aanwezig geweest en heb erg genoten van de sfeer en de wedstrijd zelf."

Warm onthaal
Met 32 man sterk kregen de spelers vrijdag een warm onthaal. Na een welkomstwoord en een fotomoment werd er onder het genot van een hapje en een drankje nogmaals teruggeblikt op het afgelopen seizoen.

Het was zeventien jaar geleden dat de Hilversum Hurricanes voor het laatst de landstitel hadden behaald. Voorink: "Dat geeft wel aan dat het een unieke prestatie is en daarom verdienen zij het om in de spotlight te staan."

Uit de krant