Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Henk Blok gaat verder met eigen partij

Politiek

HILVERSUM - Zijn stem is nog altijd niet terug, maar er is wel duidelijkheid over de politieke toekomst van Henk Blok. Die ligt niet meer bij Hart voor Hilversum. Het veelbesproken raadslid stapt uit de partij en neemt zijn raadszetel mee.

Zo heeft Blok deze krant per app laten weten. "Ik heb besloten met onmiddellijke ingang uit de fractie van Hart voor Hilversum te stappen", luidt zijn mededeling met daarbij de toevoeging dat hij doorgaat in de raad. Deze ochtend volgt meer nieuws als beide kampen met een persbericht komen.

Sinds donderdag 15 november is Blok geen lid meer van de vereniging. De meerderheid van de aanwezigen bij de speciaal uitgeschreven algemene ledenvergadering in wijkcentrum De Geus besloten hem te royeren.

Dat had voornamelijk te maken met de bedreigingen die hij had geuit aan het adres van het voormalig bestuur van de partij en enkele anderen. De maat was vol. 

Sindsdien heeft Blok niets van zich laten horen. Dat kwam ook omdat hij volgens HvH-fractievoorzitter Jan Slingerland zijn stem was kwijtgeraakt.

Uit de krant