Afbeelding
Foto: Henk Prinssen

Wasmeer op weg naar het zaterdag amateurvoetbal

Sport

HILVERSUM - Hoewel het voetbalseizoen nog niet eens halverwege is, is men binnen Wasmeer al druk doende met het volgende seizoen. De Hilversumse vereniging, gevestigd op Anna's Hoeve, maakt namelijk de overstap van het zondag- naar het zaterdagvoetbal.

Daarmee komt geen enkele Hilversumse vereniging - met uitzondering van het recreantenvoetbal - meer uit op de zondag. Belangrijkste redenen voor de overstap zijn volgens voorzitter Hans Haselager dat er nauwelijks nog clubs uit de omgeving op zondag uitkomen en het op de zondag een heel gedoe is om een complete en fitte selectie het veld op te sturen. Bovendien is het dan eenvoudiger om de jeugd, die wel op zaterdag speelt, door te laten stromen.

Wasmeer komt momenteel uit in de derde klasse van het zondagvoetbal en degradeert door de overstap naar de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Haselager bestrijdt dat dit een verloren seizoen is. De grootschalige accommodatie van het complex is eind dit jaar definitief afgerond en daardoor is de overstap naar de zaterdag pas na dit seizoen realistisch. Bovendien kan men in alle rust op zoek naar versterkingen. "En we blijven gewoon lekker door voetballen."

In de vorming van die nieuwe selectie is dinsdagavond al een stap gezet. Met twee nieuw hoofdtrainers, Martijn Donker en Gavin Adema, werd een contract ondertekend. Het contract met de huidige selectietrainer Richard Tit wordt niet verlengd.

Uit de krant