Vorig jaar was de eerste editie van Wings for Aid.
Vorig jaar was de eerste editie van Wings for Aid. Foto: Bastiaan Miché

Opnieuw muzikale avond bij Korporaal Van Oudheusdenkazerne

Cultureel

HILVERSUM - De formule en de opzet zijn hetzelfde gebleven: een benefietconcert om geld in te zamelen voor hulpdrones. Net zoals vorig jaar treedt het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op voor het goede doel. De Hilversumse violiste Janneke van Prooijen staat samen met de orkestleden op het podium.

De locatie is de Korporaal Van Oudheusdenkazerne aan de Noodweg 37. Om 20.30 uur begint de muziek. Naast de bezoekers een mooi muzikale avond te bezorgen is het doel om geld in te zamelen voor de Hilversumse stichting Wings for Aid, die zich inzet voor de ontwikkeling van zelfsturende hulpdrones.

Mensen in nood zijn lang niet altijd goed te bereiken. Als voorbeeld geeft de stichting de mensen in Sulawesi die geïsoleerd raakten na de aardbeving en de tsunami. Wings for Aid heeft voor humanitaire organisaties een systeem ontwikkeld om met deze hulpdrones grote pakketten met 20 kilo hulpgoederen af te leveren en op deze manier de onbereikbare gebieden bereikbaar te maken.

De stichting werkt samen met het Rode Kruis, het Wereld Voedsel Programma, diverse universiteiten en het bedrijfsleven. Hilversummer Barry Koperberg, lid van de organiserende Rotaryclub, is de drijvende kracht achter Wings for Aid.

Overmorgen - vrijdag 30 november - staat de tweede editie van Wings for Aid op de culturele agenda van Hilversum. Kaarten voor dit benefietconcert kosten 35 euro per stuk. Dat is inclusief kop koffie of thee en drankje na afloop. Personen jonger dan 25 jaar betalen 25 euro entree. Bezoekers moeten wel legitimatie meenemen.

Meer gegevens zijn te vinden op www.wingsforaid.org/concert

Uit de krant