Afbeelding

Riet van Leeuwen Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Mensen

HILVERSUM - Ze was woensdag naar de Grote Kerk aan de Kerkbrink gekomen voor een miniconcert om zo van achter de piano familie en vrienden een gezellig uurtje te bezorgen. Maar plots was daar burgemeester Pieter Broertjes. Hij overhandigde Maria Sophia (roepnaam Riet) van Leeuwen-Wingelaar een koninklijke onderscheiding: die van Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Vanaf 1991 zet Van Leeuwen zich in als vrijwilligster voor de Protestantse Gemeente Hilversum en is zij pianiste en muzikaal begeleidster van de wekelijkse bejaardensoos in de Bethlehemkerk. Sinds 1997 begeleidt zij tevens de tweewekelijkse kerkdiensten in het centrum Gein van woonzorgcentrum Sherpa.

In 2005 wordt de Stichting Hilverzorg aan haar lijst van activiteiten toegevoegd. De Hilversumse is al dertien jaar de vaste pianiste voor de kerkdiensten en herdenkingsdiensten bij de verpleeghuizen Zonnehoeve en Nieuw Kerkelanden.

De laatste aanvulling dateert uit 2014. Aan de lijst van vrijwilligersactiviteiten werd de functie van pianiste van het Goois Ouderen Koor toegevoegd. "Dit is een indrukwekkende staat van vrijwilligersactiviteiten", vindt ook Broertjes. "Helaas moeten de meeste instellingen het nu zonder de inzet van Riet doen. Haar gezondheid laat het niet toe en het is nu tijd om niet aan anderen, maar aan haarzelf en haar familie te denken. Dit is ook het moment dat anderen aan Riet hebben gedacht."


Uit de krant