Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Nieuwe appartementen Noord: 'Mooie en ruime woningen'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Het laminaat ligt al een tijdje klaar, lachen Victor Vermeulen en Nienke Meussen. Het jonge stel behoort tot de gelukkigen die binnenkort één van de 166 nieuwe appartementen bewoond in Hilversum-Noord. "Eindelijk, het zijn ook mooie en ruime woningen in een fijne buurt. En we gaan er flink wat vierkante meters op vooruit."

Vermeulen en Meussen bewoonden 1 van de 138 verouderd woningen aan de Dasselaarstraat, Verschurestraat, Van Dijkstraat en de Erfgooiersstraat. Deze hebben of moeten nog plaatsmaken voor 166 sociale huurwoningen. De nieuwbouwappartementen zijn verdeeld over vijf woningblokken met diverse woningtypen verdeeld over meerdere verdiepingen. Het project wordt opgeleverd in twee fasen.

De nu afgeronde fase 1 betreft de woningblokken aan de Dasselaarstraat (26 appartementen) en de Erfgooiersstraat (46 appartementen). In fase 2 (oplevering februari 2020) gaat het om de woningblokken aan de Verschurestraat (42 appartementen) en de twee woningblokken (2x26 appartementen) aan de Van Dijkstraat. Nu staan daar nog de oude woningen. De sloop daarvan start over een paar maanden.

Het complex aan de Dasselaarstraat is al bewoond, de bewoners van de Erfgooiersstraat krijgen volgende week de sleutel. Een aantal van hen woonde in het oude complex. Dinsdag werd dit gevierd. De nieuwe bewoners, omwonenden en natuurlijk de mensen van de Alliantie en wethouder Jan Kastje waren van de partij. Volgens directeur Joan van der Burgt van de Alliantie is het gehele proces voorspoedig verlopen. Bovendien zijn de woonlasten voor de bewoners niet omhoog gegaan en is er als het gaat om duurzaamheid alleen maar winst geboekt.

Uit de krant