Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Prinses Beatrix onthult nieuwe naam hulpdienst in Beeld en Geluid

Mensen

HILVERSUM - Hoog bezoek in Beeld en geluid woensdagmorgen. Niemand minder dan prinses Beatrix was naar het Hilversumse museum gekomen om de nieuwe naam van de telefonische hulpdienst Sensoor te onthullen.

Eenmaal aangekomen werd de prinses welkom geheten door de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes, en burgemeester Pieter Broertjes van Hilversum. De prinses ging na het officiële gedeelte ook nog in gesprek met de aanwezige vrijwilligers.

De nieuwe naam is 'de Luisterlijn'. Ondanks het feit dat Sensoor jaarlijks 450.000 oproepen ontvangt, verwacht de Nederlandse organisatie de toegankelijkheid van de luisterlijn met deze nieuwe naam te verbeteren. Om zo nog meer mensen te bereiken die behoefte hebben aan een luisterend oor. Een goed gesprek per telefoon, chat of e-mail voor eenieder die kampt met psychische problemen en/of eenzaamheid.

Sensoor, de landelijke luisterlijn is al 60 jaar de grootste organisatie in Nederland die een anoniem luisterend oor biedt. Vanuit 28 locaties door het hele land voeren zo'n 1.500 vrijwilligers dag en nacht ruim 315.000 gesprekken per jaar, via telefoon, chat en mail. Deze vrijwilligers worden opgeleid en begeleid door beroepskrachten. Sensoor wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. 

Uit de krant