Alles staat al gereed op het terrein, het aftellen naar 22 december is begonnen.
Alles staat al gereed op het terrein, het aftellen naar 22 december is begonnen. Foto: Bastiaan Miché

Spektakel bij eerste lustrum van Wintercircus Hilversum

Cultureel

HILVERSUM - Wat kleinschalig begon op het Stationsplein is nu een groots en sfeervol evenement. Vanaf volgende week zaterdag is er bijna twee weken lang het Wintercircus Hilversum. Per voorstelling kunnen 650 bezoekers genieten van een dit jaar extra feestelijke voorstelling met een internationale cast van prijswinnende topartiesten.

Het is alweer de vijfde keer dat tent in Hilversum staat. Hoofdorganisatoren Daniel Ligthart en Michaël Betrian hebben de afgelopen jaren hun passie voor circus met liefde in Hilversum gedeeld met het Gooise publiek. De twee jonge ondernemers wisten met trots Wintercircus Hilversum de afgelopen vier jaar, naast hun eigen artistieke vaardigheden, omhoog te werken tussen de inmiddels ruim twintig wintercircussen in Nederland als een van de top 3 wintercircussen van het land.

Dit jaar hebben zij dan ook alles uit de kast getrokken om een verrassend en jubileumwaardig programma neer te zetten en de altijd al feestelijke sfeer nog even wat feestelijker te maken.

Hoogtepunt dit jaar is toch wel het elegante luchtnummer van de Engelsman Robert Foxall, die voor het eerst buiten Engeland te bewonderen is. "Deze rasartiest weet je mee te voeren naar nieuwe hoogtes. En dit alles zonder veiligheidsnet", meldt de organisatie. "Je zit op het puntje van je stoel."

Verder is er een optreden van de Finse Pipsa Ilpala en haar antipode-act (jongleren met handen en voeten terwijl zij op haar rug ligt) en is de terugkerende publieksfavoriet van de eerste editie van Wintercircus Hilversum er voor deze feestelijke editie speciaal weer bij: brandweerman Alex komt met zijn waaghalsstunts op de brandweerladder terug.

En ook is er razendsnelle diabolovirtuoos Michaël Betrian. Hij betreedt met zijn prijswinnende diabolo-act, waarmee hij onder meer de afgelopen twee jaar met Hans Klok op Europese tour is geweest en internationaal veel succes heeft behaald, dit jaar opnieuw de piste.

Pats ondeugende viervoeters zorgen voor heerlijk vermakelijke chaos in de piste en de Portugese Jacksonfamilie laat de nodige behendigheid op de fiets zien. De komische rekwisiteurs Mr Bill & Marcel zijn eveneens van de partij. Zij zullen als de muzikale clowns Los Ginos de komische noot voeren tijdens deze jubileumeditie.

Het Wintercircus Hilversum trok vorig jaar een kleine 12.000 bezoekers. Inmiddels staat de tent alweer op het terrein van Werf35 en zijn de voorbereidingen gaande. De première vindt plaats op zaterdag 22 december. Vanaf dan zijn er tot en met 4 januari dagelijks één of twee voorstellingen.

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.wintercircushilversum.nl of aan de kassa. Die is een uur voor de voorstelling geopend. Kaarten kosten online tussen de 17 en 30 euro en aan de kassa 20 tot en met 33 euro. Kinderen tot en met 14 jaar betalen online tussen de 12 en 25 euro en aan de kassa tussen de 15 en 28 euro.

Uit de krant