Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Gele hesjesprotest in Hilversum gaat niet door

Mensen

HILVERSUM - Het gele hesjesprotest in Hilversum tegen het huidige regeringsbeleid, dat zaterdag om half twaalf zou plaatsvinden, gaat niet door. De organisatoren zien af van de betoging vanwege 'meerdere onaangename reacties en aanmeldingen'. Bovendien is het zaterdag niet het juiste moment. 

"Het uitgangspunt is en blijft een vreedzame en geweldloze betoging", aldus de initiatiefnemers. "Als wij dit niet kunnen garanderen, en daar waren grote twijfels over moet je zeggen 'bij twijfel niet doen'." Mogelijk komt het protest op een later moment.

Zodra de aankondiging van de betoging maandagmiddag op Facebook was geplaatst, regende het positieve en minder positieve reacties. Mensen werden opgeroepen om zaterdagmorgen naar de Kerkbrink te komen en daar het lied '15 miljoen mensen' van het producentenduo Fluitsma & Van Tijn te zingen. Daarbij werd gemeld dat 'de afstand tussen de burger en politiek nog nooit zó groot is geweest als nu'.

Maar woensdagmiddag kwam naar buiten dat nu niet het goede moment is voor een betoging. Los van alle reacties is er zaterdag bovendien van alles te doen in het centrum. Daarnaast wordt er veel winkelend publiek verwacht vanwege de kerstdagen.

"We willen met het oog op de aankomende feestdagen, waarin liefde voor elkaar en je naasten toch eigenlijk vooraan zou moeten staan, niet het risico lopen om zowel de welwillende oprecht bezorgde burger als ook ondernemer te benadelen", aldus de organisatie. "Onze oprechte zorgen, argumenten én motivatie blijven bestaan, maar dit is naar onze mening niet het juiste moment voor een betoging."

Uit de krant