Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré
Knoop Gala 2018 in Koninklijk Theater Carré Foto: Frank Ebbe

Droom Hilversumse Dieke komt uit op Knoop Gala

Zorg

HILVERSUM - Na veel oefenen en repeteren was het dinsdagavond zover; de opnames van het Knoop Gala, met het optreden van de Hilversumse Dieke voor groot publiek in Carré. Tijdens dit bijzondere gala, dat op 22 december wordt uitgezonden, staan muzikale talenten met een verstandelijke beperking in de spotlights.  

De grote droom van Dieke om op het Knoop Gala op te treden kwam eindelijk uit. Ze gaf samen met rapper Boef een stoer optreden en de twee hadden er duidelijk plezier in. De Hilversumse zong mee op het nummer 'Habiba' en stal de show met haar blokfluit tijdens het nummer 'Krantenwijk'.

Tekst gaat verder onder de foto.

Dit was extra leuk omdat Dieke ook in het echte leven een krantenwijk loopt. Hoe blokfluit en rap samen klinken? Dat kun je zaterdagavond op 22 december om 20.25 uur zien op NPO 1. 

Tijdens het Knoop Gala zingen of spelen muzikale talenten met een verstandelijke beperking de sterren van de hemel. Dat doen ze niet alleen, maar samen met grote Nederlandse artiesten. Dit jaar met niemand minder dan Nick & Simon, Trijntje Oosterhuis, OG3NE, Broederliefde, Roxeanne Hazes en Boef.

Het Knoop Gala is natuurlijk niet compleet zonder de inbreng van het Metropole Orkest, dit jaar onder leiding van dirigent Maurice Luttikhuis. Paul de Leeuw presenteert ook dit jaar met veel plezier en humor deze bijzondere avond in Koninklijk Theater Carré te Amsterdam. Dieuwertje Blok brengt verslag uit vanuit de Greenroom.

Uit de krant