Philadelphia, onder meer bekend van de winkel op de Naarderstraat, hoopt meerdere onderdelen op één locatie te kunnen onderbrengen.
Philadelphia, onder meer bekend van de winkel op de Naarderstraat, hoopt meerdere onderdelen op één locatie te kunnen onderbrengen. Foto: Bastiaan Miché

Philadelphia naarstig op zoek naar nieuwe locatie dagbesteding

Zorg

HILVERSUM - Bij Stichting Philadelphia zitten ze langzaamaan met de handen in het haar. De tijd begint te dringen om een nieuw en vooral geschikt onderkomen te vinden voor de dagbestedingslocaties van de zorginstantie, die nu nog gevestigd zijn in het Gooiers Erf.

Eind september meldde Inovum dat het woonzorgcentrum begin 2019 verbouwd wordt. Het gaat onder meer om renovatie van bestaande ruimtes en uitbreiding met een revalidatieafdeling. Dat houdt wel in dat zorg- en welzijnspartners Versa Welzijn en Philadelphia moeten vertrekken.

Sinds 2015 zetelen beide organisaties in het pand aan de Van Riebeeckweg 50. Het initiatief om te gaan samenwerken, dat mede tot stand kwam door de gemeente, heeft niet de dynamiek gebracht waar de partijen op hoopten.

Versa heeft tijdig kunnen inspringen op het naderende vertrek met bijvoorbeeld een eigen accommodatie tegenover het Huis van de Riebeeck. Dat geldt niet voor de activiteiten van Philadelphia. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt hebben in het verpleeghuis in Oost hun dagbesteding, volgen hier een leer-werktraject of krijgen ondersteuning bij begeleiding naar werk.

Het project van banketbakkerij 't Bakhuys is bij velen bekend. "Veel inwoners kennen de overheerlijke appeltaarten en lekkernijen", geeft de stichting als voorbeeld. Ook heeft Philadelphia daar de wasserij. Dit is werk en dagbesteding voor mensen met een verstandelijke handicap. Zij wassen, strijken, vouwen en verdelen. Deze ploeg werkt voor bedrijven, gezinnen en andere Philadelphia-locaties.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant