Rolstoelgebruiker Vincent Ohlrichs liet eind oktober aan deze krant zien hoe gevaarlijk de route van het station naar de Geus voor hem is.
Rolstoelgebruiker Vincent Ohlrichs liet eind oktober aan deze krant zien hoe gevaarlijk de route van het station naar de Geus voor hem is. Foto: Bastiaan Miché

Geen manager inclusie in Hilversum

Zorg

HILVERSUM - Om een speciale projectmanager inclusie aan te wijzen gaat de gemeente te ver. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten in hun beantwoording aan de SP. De socialisten hadden vragen gesteld over het verbeteren van de toegankelijkheid voor rolstoelgebruikers

De SP pleit wel voor een projectmanager. De oppositiepartij loopt steeds vaker aan tegen de ontoegankelijkheid van mensen die minder mobiel zijn. Daarbij gaat het onder meer over de in- en uitstapservice op treinstations Media Park en Sportpark, de blindengeleidelijnen die verkeerd lopen of vol obstakels staan en over inwoners die slecht ter been zijn en last hebben van het nieuwe fietsbeleid in het centrum.

De gemeente ziet daar geen reden voor. "Inclusie heeft wel onze blijvende aandacht en is onderdeel van onze gesprekken met medewerkers", merkt het college op.

Eind oktober maakte deze krant een reportage over rolstoelgebruiker Vincent Ohlrichs (foto) die met zijn rolstoel van het centraal station naar wijkcentrum De Geus gaat en weer terug. 'Een levensgevaarlijke onderneming', kopten we.

Dit was reden voor de SP om schriftelijke vragen te stellen. Zo wilden de socialisten bijvoorbeeld weten of de gemeente een meldpunt gaat inrichten waar gebruikers ontoegankelijke locaties kunnen doorgeven.

Dat is volgens het college onnodig. Dit soort zaken kan onder andere gemeld worden via de gemeentewebsite of telefoonnummer 14035. Daarnaast is wethouder Arno Scheepers eind november meegegaan met een schouw in het centrum.

Uit de krant