De Clemenskerk.
De Clemenskerk. Foto's: Bastiaan Miché

Genomineerde gebouwen Hilversumse Architectuurprijs bekend

Buurt / wijk

HILVERSUM - De gerestaureerde Clemenskerk (Boei i.s.m. Hurenkamp Architecten en aannemer Van de Burgt en Strooij), het complex winkels en appartementen Langestraat-Brinkweg (ACAMPO architecten) en de KROon (85 appartementen Julianalaan, Koningsstraat van De Jong Architecten) zijn drie van de tien genomineerden voor de zesde editie van de Hilversumse Architectuurprijs.

De lijst met nominaties telt ook een tweetal vrijstaande woningen: de villa aan de Beethovenlaan 4 (Architectuurstudio SKA) en de woning aan de Dolf van der Lindenstraat 1 (Baudoin van Alphen Bergers Architecten).

Opvallend is ook de nominatie van de Foodhall MOUT aan de Naarderstraat ( Zecc Architecten), het appartementencomplex 'Belvedère': 55 appartementen Oostereind van René van Zuuk Architecten en het complex 'Buitenrijk': 19 woningen aan de Ant. Fokkerweg van Van Woerkom de Brouwer Architecten.

Tekst gaat verder onder foto.

Belvedère.

Uitverkoren zijn verder nog de 72 appartementen Erfgooiersstraat-Dasselaarstraat van dvdp architectuur en stedenbouw en de acht grondgebonden woningen van de Almansweide aan de Rita Reyshof ( Moost Architect).

Tekst gaat verder onder foto.

Erfgooiersstraat-Dasselaarstraat.

Vijftig bouwwerken
Het bestuur van de stichting heeft een keuze gemaakt uit een selectie van ruim vijftig bouwwerken die in 2017 en 2018 zijn gebouwd en in gebruik genomen. Alle tien betrokken architecten(bureaus) hebben hun nominatie geaccepteerd. Zij dingen mee naar de Vakprijs en de Publieksprijs, die op donderdag 11 april 2019 in de Burgerzaal van het raadhuis van Hilversum worden uitgereikt.

De Vakjury onder voorzitterschap van Rudy Uytenhaak bepaalt wie de Vakprijs verdient. De genomineerde projecten staan vanaf 20 december op de website van de Stichting Hilversumse Architectuurprijs.

Uit de krant