De kerstgedachte was bij de spelers van Olympia en Hilversum nog ver weg.
De kerstgedachte was bij de spelers van Olympia en Hilversum nog ver weg. Foto's: Bastiaan Miché

Duur puntervlies FC Hilversum bij Olympia

Sport

HILVERSUM - Tevredenheid overheerste bij middenmoter Olympia'25 dat op eigen terrein de medekoploper in de derde klasse, FC Hilversum, op een gelijkspel had weten te houden. De groen-witten waren na afloop teleurgesteld. Geen winterkampioenschap voor hen en in de titelstrijd bezetten zij - al zijn de verschillen klein - de derde plaats.

De kerstgedachte zaterdag was bij de spelers van Olympia en Hilversum nog ver weg. Direct vanaf de eerste aftrap gingen de mannen er vol in. Dat leidde direct al tot irritatie tussen Hilversumaanvaller Rosco Cyrus en de back van Olympia, Mickey Hueting.

Die twee zochten elkaar op. Cyrus kreeg na twaalf minuten al een gele kaart omdat hij maar bleef mekkeren tegen de scheidsrechter. Ook Hueting werd bestraft met geel nadat hij Cyrus voor de zoveelste keer onderuit had geschoffeld.

De Olympiaan kwam in de tweede helft na weer een zware overtreding op de Hilversummer goed weg bij de arbiter; aangezien twee keer geel rood is. Olympiatrainer Danny Wiersma: "Ik heb Hueting daarna uit voorzorg gewisseld want hij zat dicht bij een rode kaart. Met tien man red je het niet tegen Hilversum. Ik verwijt Mickey Hueting niets. Hij had de opdracht om Cyrus vanaf onze helft tot aan de middellijn te blijven volgen. "

De doelpunten vielen kort voor en na de rust. Een verkeerde terugspeelbal van Olympia werd door Rosco Cyrus opgepikt en achter doelman Burak Dudukcu gelegd; 0-1. Na de thee was het Badr Rharssisse die na een goed lopende aanval tot vreugde van het thuispubliek de gelijkmaker produceerde. De vele doelrijke kansen voor beide ploegen om in het laatste half uur op voorsprong te komen, stierven in schoonheid.

Donderdag meer over het duel tussen Olympia en FC Hilversum in de Gooi en Eembode