Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Jongerencentrum De Keet weer helemaal van deze tijd

Cultureel

HILVERSUM - Met de fraaie verlichting, grote boxen en professionele draaitafel ziet het er een beetje uit als Hilversums nieuwste nachtclub. Dat is zeker niet het geval: jongerencentrum De Keet is in het nieuw gestoken. Dat was hard nodig ook.

In de afgelopen maanden is hard gewerkt om het centrum aan de Kloosterlaan te moderniseren. Dat zit 'm niet in een nieuwe lik verf, maar wel in nieuwe vloeren, toiletten, elektra en leidingen en een nieuwe keuken. De verbouwing, betaald door de gemeente en Versa Welzijn, heeft zo'n zes maanden geduurd.

Vrijdag was de heropening van het jongerencentrum. Wijkwethouder Annette Wolthers had de eer samen met drie jonge kinderen deze taak te verrichten. Opvallend was dat de doelgroep zelf niet of nauwelijks aanwezig was.

Hoewel bepaalde activiteiten, zoals de huiswerkbegeleiding, plaatsvond in wijkcentrum De Koepel of bij de Goudenregenschool kon de doelgroep amper terecht in het jongerencentrum. Contact was er wel via de smartphone. Nu De Keet weer open is, is een van de doelen het netwerk opbouwen.




Uit de krant