Afbeelding
Foto: Tergooi

Gezondheidsstudio Tergooi start met vuurwerkpreventie

Mensen

HILVERSUM - De Gezondheidsstudio van Tergooi besteedt dit jaar aandacht aan het veilig gebruik van vuurwerk om letsel te voorkomen. In dit kader overhandigden medewerkers en artsen van de afdelingen Dermatologie, KNO, Oogheelkunde en Plastische Chirurgie deze week vuurwerkbrillen, oordoppen en aansteeklonten aan de studentenraad van het MBO College Hilversum. 

Nog steeds raken rond Oud en Nieuw mensen gewond door het onveilig afsteken van vuurwerk. Elk jaar weer melden mensen zich na een vuurwerkongeluk op de Spoedeisende Hulp van Tergooi. Patrick Rooijens, handchirurg: "Vorige jaarwisseling kwamen er in Nederland meer dan 400 mensen op de Spoed Eisende Hulp terecht. Hoewel dit een daling is ten opzichte van het jaar ervoor, zien we dat vooral jongeren het slachtoffer zijn van vuurwerkongevallen. Jongeren zijn zich vaak onvoldoende bewust van de risico's van vuurwerk, maar kampen wel de rest van hun leven met de gevolgen ervan. Vuurwerkslachtoffers moeten vaak leven met chronische pijn of zelfs blijvende arbeidsongeschiktheid."  

Door het uitdelen van de veiligheidspakketten met daarin vuurwerkbrillen, oordoppen en aansteeklonten wil de Gezondheidstudio jongeren bewust maken van de gevaren van vuurwerk en veilig gebruik ervan bevorderen.

Tergooi en het MBO College Hilversum kennen een intensieve samenwerking. Het MBO college Hilversum en Tergooi bieden gezamenlijk een opleiding verpleegkunde aan. Ook studenten die een andere opleiding volgen hebben de mogelijkheid om bij Tergooi opdrachten uit te voeren in het kader van de gezamenlijke aanpak 'levensecht leren'. Om die reden heeft Tergooi ervoor gekozen de veiligheidspakketten aan te bieden aan het MBO College.

Uit de krant