Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

'Pak gouden kans bij stationsgebied'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Steeds meer mensen vinden dat de gemeente serieus moet kijken naar het plan dat kunstenaar Michel Huisman heeft voor het stationsgebied. De Vier Brinkjes is volgens sommigen een beter alternatief dan model De 7 Straatjes. "Voor Hilversum ligt er nu een gouden kans", aldus voormalig CDA-wethouder Willem van der Spek.

Huisman lichtte maandag ter inspiratie zijn plan toe in het raadhuis. Na zijn begeesterde presentatie gingen de handen op elkaar en gaven oppositiepartijen CDA, PvdA en SP aan dat Hilversum Huismans idee eens goed onder de loep moet nemen. "In het onderzoek moeten we goed kijken naar realiteitszin en financiële zin", sprak CDA-raadslid Evert Jan Kruiswijk Jansen.

Hart voor Hilversum-fractieleider Jan Slingerland gaf aan dat Huisman een goed verhaal en dito idee had. Ook wat hem betreft is De Vier Brinkjes, dat volgens velen Hilversum Oost met West goed verbindt, zeker het onderzoeken waard. Huidig wethouder Arno Scheepers geeft aan dat Hilversum serieus gekeken heeft naar het idee van Huisman. Wat hem betreft past dit niet bij de Hilversumse schaal en maat. Een delegatie heeft een bezoek gebracht aan Heerlen waar de kunstenaar het Maankwartier heeft gerealiseerd. Uiteindelijk is het aan de meerderheid van de raad of er een onderzoek komt of niet.

Morgen meer hierover in de Gooi en Eembode.

Uit de krant