Afbeelding
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Buren verzinnen naam Buurtkamer Ons Huis voor centrum in Riebeeck

Mensen

HILVERSUM - Met opgetrokken wenkbrauwen baant een vrouw zich een weg door de mensen in de passage van de Riebeeck Galerij. Wat is hier aan de hand?, vraagt ze zich af. Het is anders nooit zo druk op de vrijdagavond als ze haar boodschappen doet. Klopt. Deze vrijdag is het anders, want nu wordt het wijkcentrum feestelijk geopend.

Blij bekijkt Michelle Veerman het tafereeltje. De opbouwwerker is tevreden. Met de komst van het buurthuis, waarvan wethouder Karin Walters straks de naam zal onthullen, is er nog meer verbinding met de buurt. "En verbinding is zo belangrijk in deze wijk. Een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Samen kunnen eten en even gezellig een praatje maken. Vooral samen eten is fijn, omdat het laagdrempelig is."

Buurtkamer
De wethouder is gearriveerd en maakt een wandelingetje door het winkelcentrum. Verkopers achter sfeervolle kraampjes proberen hun (overwegend kerst)spulletjes te verkopen. Rond half zes spreekt Walters de buurtbewoners toe. Vertelt dat er druk gezocht is naar een vervangende ruimte voor het buurthuis. "Sinds 2014 was het buurthuis ondergebracht in Gooiers Erf, maar moest nu verhuizen omdat Inovum de ruimte in het verzorgingscentrum weer zelf in gebruik wilde nemen. We hebben gezocht naar een andere ruimte en zijn hierop uitgekomen." De wethouder wijst naar het nieuwe buurthuis dat tegenover het Huis van de Buurt zit.

Aan haar de eer om de naam ervan te onthullen. Leden van schildersclub Kleur en Palet sjouwen met een groot bord. Walters haalt het doek eraf en leest de naam: Buurtkamer Ons Huis. "Leuk detail is dat buurtbewoners mee mochten denken over de naam van het nieuwe centrum. En dit is het dus geworden." De wethouder is blij dat het weer bruist in de Riebeeck Galerij.



Lees verder in de digitale editie

Uit de krant