Kerst in Hilversum trok vorig jaar al veel bekijks.
Kerst in Hilversum trok vorig jaar al veel bekijks. Foto: Archieffoto: Bastiaan Miché

Kerst in Hilversum op Marktplein

Cultureel

HILVERSUM - Wegens succes herhaald. Komende maandag om 17.00 uur houdt het Kerst in Hilversum-comité in samenwerking met foodhall MOUT op het Hilversumse Marktplein het kerstevenement 'Kerst in Hilversum'.

Net als vorig jaar zal Susanna Fields samen met haar band optreden. Het publiek kan meezingen met bekende kerstliederen. Op grote ledschermen worden drie video's getoond, waarbij de Zandschepper het kerstverhaal uitbeeldt met zandtekeningen. Dit jaar is het thema 'Mary, did you know?'. Aansluitend vindt er een optreden plaats door een gospelkoor.

De doelstelling is om in Hilversum op kerstavond een verbindend kerstevenement te organiseren voor een breed publiek, aldus organisatiewoordvoerder Martine Hoogstrate, waarbij de christelijke boodschap van vrede en hoop verteld wordt in beeld, verhaal en lied. Die christelijke boodschap staat dus zeker nog voorop, alleen het doel van dit evenement is een toegankelijke dienst verzorgen voor mensen die niet meer naar de kerk gaan. "Er komen dus geen moeilijke woorden of een ingewikkelde preek", aldus Hoogstrate.

De bijeenkomst duurt ongeveer anderhalf uur, maar - en dat is toch ook wel bijzonder voor een dienst - bezoekers hoeven er niet vanaf het begin bij te zijn of tot het einde te blijven, zoals in de kerk normaal is. Iedereen is dus welkom. Bovendien staat er voor kinderen een leuke download klaar op www.kerstinhilversum.net. Op vertoon van kortingsbonnen is er gratis chocolademelk en glühwein verkrijgbaar.

Uit de krant