Afbeelding

Zorgen over mogelijke verbreding N201

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Inwoners in met name Loosdrecht maken zich ernstig zorgen over een mogelijke verbreding van de N201 naar vier rijbanen van 100 km per uur. Daarbij wordt de weg ten zuiden van Hilversum, dwars over de Hilversumse Hoorneboegse Hei, doorgetrokken naar de A27.

Een online petitie tegen deze gedachte is binnen een dag al meer dan 3000 keer ondertekend.

De doorstroming vanuit Amsterdam/Schiphol richting 't Gooi en verder staat voor de komende jaren onder druk, zeker doordat het autoverkeer alleen maar toe lijkt te nemen. Voor een betere doorstroming is het verbreden van de N201 één van de vier voorstellen. 

Drie Loosdrechters maken zich ernstig zorgen over deze gedachte en hebben de petitie in het leven geroepen. Het doel is om 40.000 handtekeningen te verzamelen, zodat het onderwerp op de agenda komt te staan van de Tweede Kamer.

Diezelfde initiatiefnemers hebben in een brief aan de Gooise gemeenten, de gemeente Amsterdam, de provincies Utrecht en Noord-Holland en ook het Goois Natuurreservaat hun zorgen geuit. "Het verbreden van wegen, het verhogen van maximumsnelheden heeft een negatieve invloed op het milieu", schrijven zij. "Het kiezen voor een verbrede weg dwars door de natuur (Hilversumse Hei/Hoorneboeg) veroorzaakt enorm veel schade aan het prachtige natuurgebied."

Uit de krant