Ook tijdens deze editie van het festival zijn er weer diverse popquizzen.
Ook tijdens deze editie van het festival zijn er weer diverse popquizzen. Foto: Bastiaan Miché

Centrum Hilversum vijf dagen lang in ban van Top2000

Cultureel

HILVERSUM - Aan het einde van het jaar is het voor veel mensen tijd voor de muzieklijst der lijsten: de Top2000. Beeld en Geluid is hier het hart van. Sinds drie jaar zijn er in het centrum activiteiten die in het teken staan van deze lijst. Voor de tweede keer gaat dit onder de noemer 'Live2000'.

Van donderdag 27 tot en met maandag 31 december vindt dit muziekfestival plaats in het centrum. Live2000 is voor de mensen die geen genoeg kunnen krijgen van de muziek van de Top2000 van NPO Radio2. 'Zien, beleven en horen' zijn de kernwoorden.

Op het Marktplein staat de Live2000-muziektent. Dit is de plek voor concerten, waar de meet-and-greets plaatsvinden en waar menig popquiz gehouden wordt. Podium de Vorstin heeft een zogeheten Live2000-muziekprogramma opgesteld. Filmtheater Hilversum vertoont bijzondere films en documentaires over muzikanten.

Kinderen kunnen zich vermaken met workshops van muziekschool Globe in de Live2000-muziektent of kijken naar kinderfilms die op diverse locaties te zien zijn. Bij winkels en horeca staan eveneens veel activiteiten op stapel die te maken hebben met de Top2000. In het Hilvertshof kunnen de bezoekers bijvoorbeeld alle dagen genieten van singer-songwriters en in verschillende restaurants zijn er menu's voor 2000 cent.

Live2000 is in de organisatorische handen van de Stichting Hilversum Marketing en de Vorstin. Zij streven naar een zo breed mogelijke samenwerking in het centrum, zodat het een breedgedragen festival is.

Voor het volledige programma en deelnemende locaties kijk op www.hilversumlive2000.nl.

Uit de krant