Afbeelding
Foto: Stockfoto

Hoorzitting over inkoop jeugdzaken

Zorg

HILVERSUM - Op verzoek van de commissie Zorg en Samenleving komt er een hoorzitting in Hilversum over de bovenregionale inkoopjeugdbescherming en jeugdreclassering. Dat gebeurt op donderdag 17 januari.

In september kwam naar buiten dat drie belangrijk gecertificeerde instellingen (GI's) zich niet hadden ingeschreven. Het Leger des Heils, de Willam Schrikker Groep en De Jeugd en Gezinsbeschermers zijn het niet eens met de gestelde voorwaarden en tarieven. De vijf regio's in Noord-Holland, waaronder de Gooi en Vechtstreek, willen onder meer voor een prikkie op de eerste rij zitten en de werklast is gigantisch hoog.

Deze regio is in september uit de bovenregionale inkoop gestapt en heeft de bestaande contracten met de huidige GI's verlengd tot en met 2020. Dat geeft het Gooi lucht, maar toch wil de commissie het fijne van alles weten.

Tijdens de hoorzitting moet vooral de toedracht aan het licht komen van de ontstane situatie. Vertegenwoordigers van de drie GI's zijn bij deze zitting aanwezig en dat geldt ook voor raadsleden uit de Gooi en Vechtstreek.

Uit de krant