Afbeelding
Foto's : Bastiaan Miché

Eigenaar over brandstichting bedrijfsmakelaar Hilversum: 'Kantoor kent geen vijanden'

Politie

HILVERSUM - 'Waarom?' Dat is ook voor eigenaar Ronald Majoor van Castanea Bedrijfsmakelaars de grote vraag na de brand van woensdagmorgen in het kantoorpand aan de Arena in Hilversum. Dat tweede kerstdag voor hem op deze manier nu in het water valt, vindt hij nog het minst erg.

De brand ontstond rond 8.00 uur. Brandstichting is zeer waarschijnlijk de oorzaak. Opvallend is dat rond 2.00 uur vannacht er al sprake was van een verdachte situatie in de buurt en er een raam was ingegooid. Ook was er al een poging gedaan om brand te stichten.

Een paar uur later volgde dus een tweede - wél 'succesvolle' - poging. Overigens valt de schade nog relatief mee. Bovendien is het naastgelegen Dudokpand met rieten dak, eveneens eigendom van Castanea, blijven staan, klinkt Majoor opgelucht. Hij denkt niet dat er sprake is van een gerichte actie. "We balen als een stekker. Ik snap er niks van. Dit kantoor kent geen vijanden, we hebben een leuke klantenkring. Als het brandstichting is, denk ik dat we 'gewoon' met een pyromaan te maken hebben."

Voordeel voor die leuke klantenkring is dat hun gegevens in de cloud staan en de spullen allemaal goed opgeborgen liggen in de kluis, vervolgt een strijdbare Majoor. "We zijn achttien jaar met ons kantoor bezig, hebben dit met veel passie en plezier opgebouwd. Nu gaan we snel aan de gang om de boel weer op orde te krijgen."

De politie Hilversum vermoedt dat het aansteken van de brand in de nacht niet gelukt is en dat iemand is teruggekomen om het af te maken. "Wij hebben een onderzoek ingesteld en zoeken getuigen die iets hebben gezien of gehoord afgelopen nacht in de omgeving van het Arenapark, bij het benzinestation en de atletiekbaan in de buurt", aldus de politie op Facebook. 




Uit de krant