Afbeelding
Foto: De Winter Sport

De Winter: 'Op naar goede samenwerking met de gemeente'

Algemeen

HILVERSUM - De onderlinge verhoudingen mogen dan opnieuw verhard zijn, maar dat betekent niet dat alles slecht is. Dat de gemeente de afgelopen periode heeft gewerkt aan de verkeersveiligheid rond 'T Gooische Bad is bij ondernemer Shiva de Winter niet onopgemerkt gebleven. "Daar zijn we heel blij mee."

De directe omgeving bij de ingang van het zwembad op de Franciscusweg, dat in september na heel veel vijven en zessen openging, is aangepakt. Zo is er een 'looppadtrottoir' gerealiseerd en een verlenging van het fietspad tussen van de Loosdrechtseweg naar de Franciscusweg. 

"Hiermee is een veilige wandelroute voor ouders met kinderen gecreëerd, waardoor zij niet meer over straat hoeven te lopen en tegelijkertijd is het aantal parkeerplaatsen duidelijk vergroot", laat De Winter weten. "Voor de fietsers is de situatie overzichtelijker geworden doordat het fietspad veel beter zichtbaar is. De ouders zijn ook blij verrast."

Al met al is dat een flinke verbetering van de verkeersveiligheid. Die veiligheid was voor de realisatie van het bad een belangrijk en veelbesproken issue. Dat de gemeente de afspraken is nagekomen, ziet De Winter als een kans.

De Winter en de gemeente hebben het afgelopen jaar meerdere keren met elkaar overhoop gelegen. Ook nu zijn zij weer in een strijd verwikkeld. In dit geval gaat het om het uitkopen van Garage Klokker, die in de kelder zit van 'T Gooische Bad.

"Laten we dit zien als een goed voornemen van de gemeente op een goede samenwerking in 2019", aldus de gedreven ondernemer. "Laten we hopen dat dit leidt tot een gesprek. Oplossingsgericht. Dat is er nog steeds niet geweest en we willen graag verder in 2019."

Dat gaat ook zeker gebeuren. Er staat genoeg op stapel volgend jaar. Naast alle zwemlessen hoopt De Winter dat het bad meer en meer voor maatschappelijke doeleinden gebruikt gaat worden. "Het doel van het bad is ook dat het door de buurt gebruikt wordt. Dat komt steeds meer op gang."

Uit de krant