Januari
Januari Foto: Bastiaan Miché
Foto's

2018 in twaalf foto's; één van iedere maand

Cultureel

HILVERSUM Het is de week van de jaaroverzichten. Wij pakten onze kranten van dit jaar er nog eens bij en maakten een overzicht van opvallende momenten uit het nieuws uit Hilversum. Een terugblik op een veelbewogen jaar met onder meer gemeenteraadsverkiezingen, branden en demonstraties, maar ook ijspret en evenementen.

Januari
Maar liefst 270 meldingen kreeg de brandweer Gooi en Vechtstreek op donderdag 18 januari toen een storm over ons land raasde. Zo was er op de Hilversumseweg tussen Laren en Hilversum een boom op een rijdende auto gevallen.



Februari
Schaatsen in Loosdrecht of Ankeveen was (helaas voor de liefhebbers) afgelopen winter geen optie. Wel kond men terecht op de wat kleinere wateren zoals die vlak bij de televisietoren. Zo was er toch nog een beetje natuurijspret. Laten we hopen dat we in 2019 meer van dit soort plaatjes te maken zijn.



Maart
Een spannende avond in het raadhuis op woensdag 21 maart. Uiteindelijk werd Hart voor Hilversum met acht zetels de winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen. Het was het begin van een roerig jaar binnen de lokale partij, die veel leden zag vertrekken.



April
Directeur Pier Eringa en burgemeester Pieter Broertjes waren er afgelopen voorjaar bij om het verkeer dat bij de kleine spoorbomen het spoor overstak te attenderen op flitscamera's. Ook bij de overgang op de Soestdijkerstraat hangen deze camera's om te voorkomen dat mensen het spoor oversteken terwijl de rode lichten al/nog knipperen.



Mei
Een kleine groep demonstranten ging zaterdag 19 mei de straat op tijdens de zogenaamde mars van gerechtigheid voor Gillyon Emanuels, de onderneemster van de inmiddels opgedoekte ijssalon/Surinaams eethuis 't Perronnetje. Met deze wandeltocht en met toespraken wilden zij een duidelijk signaal afgeven dat racisme niet geaccepteerd wordt.



Juni
Eerst ging het niet door en toen ineens weer wel. En dus was Hilversum een weekend in juni 'gewoon' weer Alive. De duizenden bezoekers genoten van muziek, lekker eten en het fantastische (maar stieken iets te warme) weer.



Juli
Brand in het transformatorhuis aan de Oude Amersfoortseweg op zaterdag 9 juli. Dat de brandweerlieden ongeschonden uit die strijd kwamen mag een klein wonder heten. Uit de logbestanden bleek dat het pand tijdens het optreden van het korps niet spanningsloos was, terwijl de netbeheerder dat wel had gezegd.



Augustus
Twee steekpartijen op dinsdag 21 augustus. Eerst werd een bewoonster van de Buisweg meerdere keren gestoken, niet veel later was er een steekpartij in de huisartsenpraktijk aan de Loosdrechtse Eikenlaan. In beide gevallen werd de dader opgepakt.



September
Na een proefperiode begon in september pas echt de handhaving op verkeerd geparkeerde fietsen in het centrum. Het leidde tot veel gedoe, met name op social media. Maar ook een aantal ondernemers was not amused.



Oktober
Een feestelijk moment in Anna's Hoeve. Daar was in oktober de opening van de speel- en fitnesstoestellen. De ontwerpen voor deze plekken zijn samen met de bewoners en de kinderen uit de wijk gemaakt.



November
Hoewel veel kinderen een geweldige intocht van Sinterklaas beleefden, ging het er op de Groest minder vriendelijk aan toe. Daar stonden voor- en tegenstanders van zwarte piet letterlijk lijnrecht tegenover elkaar.



December
Een drama op vliegveld Hilversum zaterdag 15 december. Rond 16.00 uur verongelukte daar een 36-jarige piloot uit Maartensdijk.

Uit de krant