MOUT.
MOUT. Foto: Bastiaan Miché

'MOUT voldoet niet aan eisen'

Bedrijven

HILVERSUM - Een relletje binnen de verkiezing voor Hilversumse Onderneming van het jaar. Komende dinsdag is de bekendmaking. Maar waarom staat MOUT niet tussen de drie kanshebbers?

Die drie genomineerden zijn nu Filmtheater, Jumbo Larenseweg en Il DiVino. Zij krijgen tot dusver van het publiek de meeste stemmen. Bij het begin van de verkiezing was echter ook MOUT (door een fan, niet door het horecabedrijf zelf) genomineerd en (door organisator BV Hilversum) op de veel langere nominatielijst geplaatst.

Echter, al vrij snel was MOUT van de lijst geschrapt. De reden: Mout voldoet niet aan de kwalificatie-eis. Om de prijs te kunnen winnen, moet je als bedrijf namelijk drie jaar bestaan. En de zaak op het Marktplein ging pas in mei 2017 open.

Probleem was dat MOUT al campagne voerde en aan kop ging. Hoewel eigenaar Jerry de Vries de regel respecteert, baalt hij wel. De organisatie zegt dat de regel geldt om te voorkomen dat 'eendagsvliegen' winnen. Erkend wordt wel dat MOUT geen eendagsvlieg is en de prijs verdient.

Uit de krant