Op naar het Media Park van de toekomst met de nieuwe eigenaar?
Op naar het Media Park van de toekomst met de nieuwe eigenaar? Foto: Plompmozes

Media Park verkocht aan Pinnacle

Algemeen

HILVERSUM - Pinnacle is de nieuwe eigenaar van het Media Park. Vandaag is bekend gemaakt dat Europa Capital en de Nederlandse vastgoedonderneming met prins Bernhard jr. als een van de eigenaren/bestuurders tot een akkoord zijn gekomen.

"Er is een einde gekomen aan de onzekerheid met betrekking tot het toekomstig eigendom van het Media Park. Daar ben ik blij mee", aldus wethouder Wimar Jaeger van Media.

"Het is positief dat dat de ontwikkelde visie op het Media Park een stevige basis heeft gelegd voor optimisme over de toekomstige mogelijkheden van het park. Het heeft een gewenste impuls gegeven aan het verkoopproces. Wij zien uit naar een goede samenwerking met de nieuwe eigenaar om het Media Park om te vormen naar een toekomstbestendig en levendige bedrijfscampus voor de creatieve digitale media-industrie", luidt zijn vervolg.

De gemeente is in het afgelopen jaar door Europa Capital - eigenaar van Media Park Enterprise - doorlopend op de hoogte gebracht van ontwikkelingen in het verkoopproces van deze, voor de gemeente belangrijke plek.

Het Media Park omvat ruim 150 duizend vierkante meter bedrijfsruimte voor mediagerelateerde bedrijvigheid. In 2017 en 2018 is gewerkt aan een visie op de toekomstbestendigheid van de locatie.

Uit de krant