Maart vorig jaar zette Akchich (midden) zijn handtekening onder het contract bij SC 't Gooi.
Maart vorig jaar zette Akchich (midden) zijn handtekening onder het contract bij SC 't Gooi. Foto: SC 't Gooi

SC 't Gooi op zoek naar nieuwe hoofdtrainer

Sport

HILVERSUM - Volgend seizoen staat er een nieuwe trainer voor het eerste mannenteam van SC 't Gooi. Said Akchich heeft aangegeven aan het einde van deze voetbaljaargang 2018-2019 te stoppen.

Club en hoofdtrainer hadden de intentie om nog twee jaar met elkaar verder te gaan. De zwart-gelen draaien als een tierelier in de zaterdag vierde klasse F. Het team is nog zonder puntenverlies, daarmee koploper en heeft de eerste periode in de wacht gesleept. 

Dat zijn veel betere tijden, want niet lang daarvoor was het vlaggenschip in een sportief dal beland. In november 2017 besloot de vereniging het eerste mannenteam uit de competitie te halen vanwege een chronisch gebrek aan spelers die zonder afmelding wegbleven. 

Akchich heeft zelf de knoop doorgehakt. Hij heeft aangegeven wegens privé-redenen niet verder te kunnen als hoofdtrainer. De combinatie tussen het gezin, werk en het trainerschap ligt hieraan ten grondslag, meldt 't Gooi. 

De huidig hoofdtrainer blijft in de nabije toekomst verbonden aan de club. Welke rol voor hem is weggelegd, is nu nog niet duidelijk. 

Inmiddels is 't Gooi begonnen met de zoektocht naar een opvolger voor Akchich. Spoedig verwachten de zwart-gelen al met een mededeling te kunnen komen. 

Uit de krant