Foto : Bastiaan Miché
Foto : Bastiaan Miché Foto: Bastiaan Miché

'Pakweg 250 woningen op voormalig Philipsterrein'

Buurt / wijk

HILVERSUM - Op het voormalige Philipsterrein aan de Anton Philipsweg, waar nu nog lege kantoorpanden staan, komen straks ongeveer 250 woningen. Dat meldt de gemeente op basis van het conceptmasterplan voor dit gebied van eigenaar Philipshof Residences BV.

Het conceptmasterplan geeft in hoofdlijnen de inrichting van de wijk weer. Waar komen de woningen en wegen en hoe komt het groen eruit te zien? Na goedkeuring van het masterplan door de raad wordt het plan verder uitgewerkt. Voordat Philipshof het definitieve plan afrondt, wordt het eerst gepresenteerd aan de raad en besproken met de omwonenden en andere belangstellenden.

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Floris Voorink is blij met het concept masterplan. "De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan dit mooie plan, dat goed aansluit bij de randvoorwaarden die de gemeenteraad heeft meegegeven. Hilversum is een gewilde woonplek en met de krappe woningmarkt geeft deze locatie weer extra kansen voor woningzoekenden."

Op donderdag 24 januari vindt er voor alle geïnteresseerden een inloopavond plaats over het conceptmasterplan Philipslocatie. Die is van 19.30 tot 21.00 uur in wijkcentrum St. Joseph (Minckelersstraat 71). Belangstellenden kunnen de informatiepanelen bekijken en vragen stellen aan de makers. Al vanaf 17 januari is het concept masterplan te vinden op: www.hilversum.nl/philipslocatie. In maart of april 2019 wordt het definitieve masterplan aangeboden aan de gemeenteraad voor instemming.

Uit de krant