Wethouder Walters ondersteunt bewoner de heer de Vente bij het verrichten van de openingshandeling.
Wethouder Walters ondersteunt bewoner de heer de Vente bij het verrichten van de openingshandeling. Foto: Yvonne Hoefman/Eye2design

Eerste nieuwe appartementencomplex Nieuw Zuid geopend

Buurt / wijk

HILVERSUM - Een bescheiden feestje in Nieuw Zuid donderdagmiddag. Daar was de officiële opening van het nieuwe woonzorgcentrum van Amaris Zuiderheide in gebouw Alba, het eerste opgeleverde pand van de nieuwe wijk. 

De officiële openingshandeling werd verricht door een toekomstige bewoner, de heer Vente, en wethouder Karin Walters. Zij hingen fotoafdrukken van het Alba heidebloemetje op in de huiskamers. Walters verheugt zich vooral op het feit dat de nieuwe groene wijk straks een plek is waar mensen wonen en laagdrempelig samen dingen kunnen doen. 

Anja Diepstraten, directeur wonen met zorg regio zuid van Amaris, vertelde wat de ontwikkeling van de nieuwe wijk voor de medewerkers van Amaris Zuiderheide betekent. "Voor onze medewerkers betekent het kleinschalig wonen, waar we nu mee gaan starten, een andere manier van werken. We hebben hier de beschikking over een aantal gezamenlijke huiskamers. Door samen dingen te ondernemen als koken of de was opvouwen, betrek je de cliënten meer bij de dagelijkse werkelijkheid. Door de kleinschalige opzet is er meer ruimte en aandacht voor een individuele benadering en begeleiding."

De eerste bewoners nemen volgende week pas hun intrek in het nieuwe pand. Dit is bewust gedaan omdat een verhuizing veel doet met de kwetsbare groep ouderen waar het hier om gaat. Wel kon iedere genodigde deelnemen aan een rondleiding. In het gebouw zijn, verdeeld over vijf woonlagen, 42 woningen voor ouderen. Verder beschikt iedere etage over een gezamenlijke huiskamer.

Het pand is door woningcorporatie Dudok gebouwd voor de sociale woningbouw. En dus niet specifiek voor de zorg. In overleg met Amaris zijn er wel een aantal aanpassingen gedaan, zodat het wonen met zorg hier net zo prettig kan zijn als in de toekomst in de nieuwe gebouwen Rubina en Alporti.

Uit de krant