In het bijzijn van enkele leerlingen ontvangt directeur Marieke Sumter het predicaat.
In het bijzijn van enkele leerlingen ontvangt directeur Marieke Sumter het predicaat. Foto: Bastiaan Miché

Gooise Praktijkschool opnieuw 'excellent'

Algemeen

HILVERSUM - Feest binnen de Gooise Praktijkschool maandag. Voor het derde jaar op rij werd binnen het gebouw aan de Laapersboog het predicaat 'Excellente School' uitgereikt. En dat is zeker voor een school die praktijkonderwijs aanbiedt heel bijzonder, beseft ook directeur Marieke Sumter.

De toekenning van het predicaat betekent dat een school (of schoolsoort) onderwijs biedt van goede kwaliteit en zich daarnaast onderscheidt van andere goede scholen door te excelleren met een specifiek profiel. Sumter ontving het predicaat uit handen van Rutger Pol, afdelingshoofd Voortgezet Onderwijs van het ministerie van OCW.

Volgens de jury excelleert de Gooise Praktijkschool op het gebied van gepersonaliseerd onderwijs. Dit onderwijs wordt aangeboden volgens de Big Picture Learning-filosofie waarbij leerlingen vanuit hun passie hun onderwijs zelf vormgeven. Door het onderwijs persoonlijk te maken, worden leerlingen eigenaar van hun leerproces en dit maakt het leren voor hen betekenisvol.

De Gooise Praktijschool was overigens niet de enige Hilversumse school die zich opnieuw 'excellent' mag noemen. Ook het Comenius College kreeg wederom een predicaat.

Donderdag meer over de Gooise Praktijkschool in de Gooi en Eembode

Uit de krant