Afbeelding
Foto: Bastiaan Miché

Oproep tot steun betuigen aan Gilly Emanuels

Mensen

HILVERSUM - Ditmaal geen protestmars op de planning, maar wel een oproep om Gilly Emanuels te steunen tijdens de rechtszitting. Woensdag 6 februari dient haar zaak bij de rechtbank in Utrecht.

Op de Facebookpagina Solidariteit met Gilly Emanuels wordt opnieuw een oproep gedaan om de voormalige onderneemster van IJssalon 't Perronnetje aan de Kleine Drift te steunen als zij voor de rechter moet verschijnen. In eerste instantie zou de zaak dienen op vrijdag 21 september 2018. Omdat de Meervoudige Kamer nog eens goed onder de loep wil nemen, is de zitting verplaatst.

De onderneemster is aangeklaagd voor mishandeling. Zij heeft jongens die haar uitscholden en racistisch bejegenden - een klein deel van het incident is op YouTube te zien - heeft geslagen. Dat zij voor de rechter moet verschijnen na tijdenlang geterroriseerd te zijn, vinden velen een gotspe. "Om solidariteit met haar te betonen en een duidelijk geluid tegen afrofobie, racisme en discriminatie te laten klinken, doet activistisch platform Stop Afrofobie Nu! de oproep om op 6 februari Emanuels te ondersteunen in de rechtbank."

Uit de krant