Op het terrein aan de Anton Philipsweg moet een nieuwe, duurzame wijk verrijzen.
Op het terrein aan de Anton Philipsweg moet een nieuwe, duurzame wijk verrijzen. Foto: Bastiaan Miché

Vooral middeldure woningen op voormalig Philipsterrein

Buurt / wijk

HILVERSUM - Voor doorstromers is het belangrijk dat er meer middeldure woningen komen. Op het Philipshof, waar in de nabije toekomst 250 duurzame nieuwbouwwoningen komen, verschijnen negentig huizen in het middeldure segment, waarvan de helft zeker voor een periode van tien jaar verhuurd wordt.

Dat zijn de afspraken die de gemeente en Philipshof Residences BV met elkaar gemaakt hebben. Het resultaat daarvan is te lezen in het nieuwe conceptmasterplan. Volgens de regionale richtlijnen in de Woonvisie hoort de verdeling een derde duur, een derde middelduur (van 710,68 tot 971 euro) en een derde sociaal te zijn.

Bij de ontwikkeling van het terrein aan de Anton Philipsweg is die woondifferentiatie net iets anders, omdat er naar verhouding meer woningen komen in het middeldure segment (negentig). Daar komen nog tachtig betaalbare en evenzoveel dure nieuwe huizen bij.

In het masterplan zijn 250 woningen getekend. In het collegevoorstel staat dat het aantal woningen in het stedenbouwkundig plan nog kan wijzigen. Dat zou kunnen betekenen dat er toch 260 huizen komen, waar eerder sprake van is. Mocht dat het geval zijn, dan verrijzen er honderd duurzame middeldure woningen.

Donderdag meer hierover in de Gooi en Eembode.

Uit de krant