Afbeelding

Hilversum begint in kampioenspoule met moeizame zege

Sport

HILVERSUM - Alle goede voornemens ten spijt: Hilversum is 2019 ondermaats begonnen. In de eerste wedstrijd van de kampioenscompetitie werd met de nodige pijn en heel veel moeite met 38-33 gewonnen van de Haagsche Rugby Club.

Het laatste fluitsignaal was voor de Hilversummers een bevrijding. De wedstrijd had geen vijf minuten langer moeten duren. Uiteindelijk werd een blamage voorkomen tegen de club die vorig jaar ontsnapte aan degradatie.

"Nu gaat het echt beginnen", was de heersende opvatting voor het begin van de wedstrijd. Het eerste deel van de competitie - tegen de zwakke ploegen uit de ereklasse - is nauwelijks interessant geweest. Het is een vaststaand feit dat Hilversum en 't Gooi zich kwalificeren voor de kampioenspoule.

Maar wie na de wedstrijd van afgelopen zaterdag denkt dat Hilversum zich fluitend naar de eindstrijd voor de landstitel zal rugbyen, komt bedrogen uit. Toegegeven: Hilversum heeft te kampen met te veel blessures. Echter, dat telt niet voor een topsportclub met ambities.

Niets wees er zaterdag op dat Hilversum tegen de Haagsche Rugby Club in de slotfase in de problemen zou komen. Na twintig minuten stond het namelijk al 26-0 en leek er geen vuiltje aan de lucht. En na de eerste try van Haagsche gooiden de bezoekers weliswaar meer enthousiasme in de strijd, maar met de ruststand van 31-12 was er nog niets aan de hand. En al snel na de pauze kwam Hilversum op 38-12.

Na 38-19 verloor Hilversum echter de controle over de wedstrijd. De ploeg werd slordig en liet verdedigend steken vallen. Dat leidde tot een spannende slotfase en een slijtageslag doordat de Hagenaars acht minuten voor tijd op 38-33 kwamen. Zij roken bloed en voelden dat er wat te halen was in Hilversum met slechts een achterstand van één try. Uiteindelijk bleef het daarbij.