Hilversum, De Vorstin. Winnaar van de wedstrijd. Mediastudenten MBO College Hilversum organiseren Music Masters.Foto: Friso Spoelstra
Hilversum, De Vorstin. Winnaar van de wedstrijd. Mediastudenten MBO College Hilversum organiseren Music Masters.Foto: Friso Spoelstra Foto: Friso Spoelstra

Megaproject mediastudenten MBO College in Vorstin: 'In lijn van productie als The Voice'

Algemeen

HILVERSUM - Vijf jonge getalenteerde bands streden woensdag om de titel Music Master 2019 in poppodium de Vorstin in Hilversum. The Alternatives is door de jury unaniem uitgeroepen tot beste veelbelovende band.

Music Masters werd voor de tweede keer zeer succesvol georganiseerd door ruim 150 mediastudenten van MBO College Hilversum. Ruim vier maanden waren zij druk doende met de productie: na het werven van 24 bands zijn er twaalf bands gekozen die door de studenten tijdens de voorrondes begeleid zijn.

Vier bands zijn uiteindelijk door de professionele vakjury, bestaande uit Masja Schimscheimer (hoofd programmering de Vorstin), Thomas Brüger (artist manager bij ShowBird) en Patrick Coelho (juryvoorzitter en muzieksamensteller bij urban radiostation FunX) , gekozen om door te gaan naar de finale.

De vijfde band werd via een sociale media campagne genomineerd, opgezet door de studenten. De bands die gisteren streden om de felbegeerde titel Music Masters 2019 zijn Buried Son, Fix Things First, Aces, Lowpoint en de winnende band The Alternatives.

De studenten krijgen veel lof van Masja Schimscheimer. "Dit is een enorm ingewikkeld event om te organiseren. Het ligt in de lijn van een productie als The Voice." De studenten deden de gehele productie van voorrondes, de videoclips, social media campagnes, livestreams, lichtshows, de schakeling tussen het podium en de green room, afstellen van het geluid van de bands en het event management vooraf en tijdens de show. "Ze hebben dit ongelofelijk knap en zeer professioneel gedaan."

Levensecht leren
Het organiseren van het event Music Masters is voor de studenten onderdeel van hun leer- en afstudeertraject in het kader van 'levensecht leren', waarbij de studenten in de praktijk samenwerken met professionals uit het werkveld, waarin ze straks aan de slag willen. In twaalf gemengde teams uit de studierichtingen Broadcast Operations, Podium & Evenemententechniek en Media & Evenementen hebben izij en docenten het event mogelijk gemaakt.

Uit de krant