Afbeelding
Foto: Politie Wijdemeren

Man rijdt onder invloed over Vreelandseweg

Politie

KORTENHOEF - Een 31-jarige man uit Wilnis zorgde zondagochtend voor het nodige gevaar op de Vreelandseweg. Hij werd aangehouden voor gevaarlijk rijgedrag en het rijden onder invloed van alcohol. 

De bestuurder van een witte bestelauto viel op bij een politieagent, die na zijn nachtdienst op weg was naar huis, doordat hij slingerend over de weg reed richting  Hilversum. De man belandde meerde keren in de berm en reed daarbij een hectometerpaal uit de grond. 

Vervolgens belandde de wagen meerdere keren op de rijstrook voor tegemoetkomend verkeer, waarbij het bijna tot een frontale aanrijding kwam, meldt de Politie Wijdemeren op de eigen Facebookpagina. "Vlak voordat de collega's ter plaatse waren, had de bestuurder het voertuig tot stilstand gebracht op een vluchthaven op de Vreelandseweg in Kortenhoef. Daar troffen de collega's de bestuurder liggend, half over de bijrijdersstoel aan."

De man werd vervolgens aangehouden. "Omdat collega's het vermoeden hadden dat de man niet alleen onder invloed van alcohol was en hij zelf al verklaard had cocaïne en GHB gebruikt te hebben, werd door een arts bloed afgenomen. Het bloedmonster zal door het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) worden onderzocht; de uitslag laat enkele weken op zich wachten."

Het rijbewijs van de man is ingevorderd en een rijverbod werd opgelegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt terzake gevaarlijk rijgedrag en zal, zodra de uitkomst bekend is, proces-verbaal worden opgemaakt voor het rijden onder invloed.

Uit de krant