Van linksaf: John van Leeuwen, (bestuurder Voetballen), Ed Otten, René Tuinman (bestuurder Voetballen) en Jeroen van Beers, teammanager SC ’t Gooi 1
Van linksaf: John van Leeuwen, (bestuurder Voetballen), Ed Otten, René Tuinman (bestuurder Voetballen) en Jeroen van Beers, teammanager SC ’t Gooi 1 Foto: SC 't Gooi

Ed Otten nieuwe hoofdtrainer SC 't Gooi

Sport

HILVERSUM - Binnen drie weken heeft SC 't Gooi een nieuwe hoofdtrainer aangetrokken. Ed Otten neemt na dit seizoen het stokje over Said Akchich, die op 8 januari aankondigde te stoppen omdat hij zijn werkzaamheden bij de zwart-gelen niet langer kan combineren met zijn baan en zijn gezin.

De 56-jarige Otten staat in het seizoen 2019-2020 voor de mannenselectie van SC 't Gooi. Dat betekent voor hem een terugkeer. Zijn 'roots' liggen bij 't Gooi, zo meldt het bestuur. 

Daarna vervulde hij trainersfuncties bij Zuidvogels, Omniworld (nu Almere City), IJsselmeervogels en Waterwijk. Bij laatstgenoemde vereniging werd hij in 2017-2018 als hoofdtrainer kampioen en promoveerde naar de tweede klasse. Momenteel is Otten in dienst bij Ajax als hoofd jeugdscout.

Sportief gezien gaat het heel goed met 't Gooi. De heren zijn nog altijd zonder puntverlies in de vierde klasse F. Naast de koppositie heeft de voetbalploeg de eerste periode in de wacht gesleept. 

Uit de krant