Shiva de Winter tijdens de raadscommissie van 14 februari 2018.
Shiva de Winter tijdens de raadscommissie van 14 februari 2018. Foto: Bastiaan Miché

Gemeente dreigt met dwangsom voor De Winter Sport

Bedrijven

HILVERSUM - Er is nogal wat mis binnen het pand aan de Franciscusweg 229 in Kerkelanden - zwembad 't Gooische Bad van De Winter Sport - bleek onlangs tijdens een controle van de gemeente. Voor 1 maart moet zwemschoolhouder Shiva de Winter deze 'overtredingen' hebben beëindigd, anders krijgt hij een dwangsom opgelegd.

De ondernemer is echter positief gestemd. Immers, als hij bezwaar aantekent - en dat doet hij deze week - krijgt hij eindelijk zijn langgewenste gesprek met wethouder Floris Voorink.

Hoewel De Winter al werk heeft gemaakt van enkele van die overtredingen, is er één die sowieso ook na 1 maart blijft staan. Het gaat voorlopig niet lukken Klokker Auto's, gevestigd in de kelder van het pand, uit te kopen. En de afspraak in de voorlopige vergunning van medio 2018 tussen de gemeente en De Winter was dat het autobedrijf voor de afgelopen jaarwisseling zou zijn vertrokken. Dat was onder meer nodig voor voldoende parkeerplekken rondom het zwembad.

De Winter, die na een maandenlange strijd met de gemeente allang blij was met die voorlopige vergunning, erkent nu wel dat hij nooit kon voldoen aan de eis van de gemeente om Klokker uit te kopen. Hij vraagt zich echter nu hardop af waarom de benedenbuurman weg moet. "Hij doet geen vlieg kwaad. Het merendeel van mijn klanten weet niet eens waar hij in het pand zit. En hij zit er al zo'n twintig jaar. Laat de gemeente nu maar eens uitleggen waarom Klokker weg moet."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant