Britt Aalbers is één van de twee gezichten binnen MediDerm Hilversum.
Britt Aalbers is één van de twee gezichten binnen MediDerm Hilversum. Foto: Bastiaan Miché
Advertorial

MediDerm Huid- en Oedeemtherapie nu ook in Hilversum

Zorg

HILVERSUM - "Het leuke aan dit werk is dat je huidproblemen - waar mensen soms ook psychisch last van hebben - oplost", zegt huidtherapeut Britt Aalbers van MediDerm halverwege het gesprek met deze krant. "Betrokkenheid en persoonlijke aandacht zijn daarom erg belangrijk."

MediDerm Huid- en Oedeemtherapie is gestart in 2003 en is inmiddels te vinden in acht gezondheidscentra in evenveel plaatsen, met name in de provincies Gelderland en Utrecht. Hilversum kwam daar in mei 2018 als laatste bij. In het fraaie Gezondheidscentrum Liebergen aan de Anthony Fokkerweg is de praktijk voor huidtherapie en hoogwaardige laserbehandelingen nu nog alleen open op maandag en vrijdag. "Maar het is wel de bedoeling dat we in de toekomst meerdere dagen open zijn", geeft de 33-jarige Aalbers, inmiddels acht jaar werkzaam binnen de praktijk, aan.

Deze Arnhemse voelt zich uitstekend op haar gemak binnen de meest westerse locatie van MediDerm. De samenwerking met de andere partijen in het gezondheidscentrum - onder meer fysiotherapie, huisartsen en apotheek - verloopt uitstekend en ook is er sinds de opening in mei geen gebrek aan cliënten. Niet voor niets staat de praktijk, bijvoorbeeld bij Zorgkaart Nederland, hoog aangeschreven.

Cliënten - tot dusver kwamen de meeste vanwege last van schimmelnagels - kunnen bij MediDerm terecht voor zowel medische als esthetische behandelingen. Er zijn contracten met alle zorgverzekeraars. Zo is oedeemtherapie rechtstreeks te declareren en worden behandelingen van bijvoorbeeld acne en ongewenste haargroei in het gelaat bij vrouwen vergoed bij een aanvullende verzekering.

Bovendien is een huidtherapeut direct toegankelijk, al is een verwijzing vanuit de zorgverzekering wel wenselijk. Ook voor de behandeling tegen overbeharing kunnen mensen terecht in het gezondheidscentrum. Al na een eerste laserbehandeling is er resultaat direct zichtbaar en na vier tot zes keer kan men rekenen op een haarreductie van 80 procent.

Aalbers en haar collega Anne Wiersema behandelen dus allerlei klachten als gevolg van huidaandoeningen, zoals pijn, jeuk, bewegingsbeperkingen en lichamelijke handicaps. Ook komen er cliënten binnen met psychische klachten als gevolg van schaamte, angstgevoelens of beperkingen die met de huidaandoening gepaard gaan. Het werkveld van de huidtherapeut is dus vrij breed, erkent Aalbers, die daarbij aangeeft dat jong en oud bij haar binnenkomen.

Voor meer informatie of een afspraak maken voor een behandeling, zie www.mediderm.nl.

Uit de krant