Afbeelding
Foto: Politie
Video

Hackende autodief scoort in Hilversum

Politie

HILVERSUM - Met een technische truc slaagde een dief erin spullen te stelen uit een afgesloten geparkeerde auto op de Burgemeester Schooklaan in Hilversum. De politie zoekt ruim twee maanden later nog altijd naar de nog onbekende verdachte.

De diefstal vond plaats in de nacht van woensdag 14 op donderdag 15 november 2018 even vóór 4.00 uur. Een man loopt de oprit op van een woning aan de Burgemeester Schooklaan. Hij staat een tijdje voor de deur en gaat met apparatuur aan de gang in de hoop dat er elektronische autosleutels (zogenaamde keyless entry) in de gang liggen.

Dat blijkt het geval, het signaal wordt opgevangen en versterkt, waarna de auto die op de oprit staat geparkeerd, wordt ontgrendeld. Hij steelt er spullen uit en gaat er met de buit vandoor. Alles is te zien op beelden van de beveiligingscamera bij de woning.

Het gaat om een blanke man van ongeveer begin 20 jaar en tussen de 1,70/1,75 meter lang. Hij heeft een normaal tot slank postuur en blond kortgeschoren haar. Hij had een blauwe baseballpet op, droeg een zwarte jas met zwarte capuchon (kort model), had zwarte handschoenen aan en een groene sjaal om. Verder droeg de man zwarte schoenen, had een groene rugzak die helemaal vol leek te zitten en ook een zwarte laptoptas bij zich.

Uit de krant