Het Gooisch Bierfestival op het Marktplein is al twee jaar een doorslaand succes.
Het Gooisch Bierfestival op het Marktplein is al twee jaar een doorslaand succes. Foto: Bastiaan Miché

Grand Bierfest in de lounge van Gooiland

Cultureel

HILVERSUM - Na de drukbezochte zomerse edities van het Gooisch Bierfestival op het Marktplein in Hilversum slaat de Gooische Bierbrouwerij de handen ineen met Gooiland. Twee dagen lang wordt de lounge van van het hotel/theater omgetoverd tot Grand Bierfest Gooiland.

Organisator Guido de Wit van de Gooische Bierbrouwerij is duidelijk enthousiast: "Het is fantastisch om in één van de markantste gebouwen van Hilversum een bierfestival te mogen organiseren. We gaan een unieke sfeer in de lounge creëren met prachtige 'grande' bieren, die bij het winterse weer van het jaar passen."

Zaterdag 9 februari kunnen vanaf 15.00 uur ruim twintig bieren worden geproefd tot laat in de avond. De Gooische Bierbrouwerij zelf gaat haar nieuwe 'Gooische Winter' onder de tap zetten. En pal voor de deur staan foodtrucks op het pleintje met bijpassende borrelgerechten. Zondag krijgt het festival een vervolg tot 19.00 uur.

Kaarten kunnen voor 10 euro aan de deur worden gekocht, waarvoor het festivalglas, de taplijst en zes munten worden verstrekt.

Uit de krant