[Foto's] Bezoek koning Willem-Alexander 'heel belangrijk voor Hilversum'
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto's: Bastiaan Miché
Foto's

Bezoek koning Willem-Alexander 'heel belangrijk voor Hilversum'

HILVERSUM - Heel ontspannen en geïnteresseerd nam koning Willem-Alexander de tijd voor de vijftien winnaars van De Zilveren Camera. Tijdens de ronde tafelgesprekken in Museum Hilversum konden er zelfs een paar selfies worden genomen.

Vanwege het zeventigjarig bestaan van Stichting De Zilveren Camera was de majesteit vandaag aanwezig in Hilversum. In Theater Gooiland woonde hij de uitreiking van de nieuwsfotografieprijzen bij. De koning nam vanaf het podium een selfie en nam even later het jubileumboek van de stichting in ontvangst.

Per bus vertrok het gezelschap, inclusief de Koning, naar het museum. Daar was hij de eerste bezoeker van de tentoonstelling van De Zilveren Camera, die vanaf morgen te zien is voor het publiek. Met de vijftien verschillende winnaars, waaronder Cynthia Boll - winnaar van de hoofdprijs - maakte de majesteit een praatje bij hun werken.

"Dit is voor Hilversum heel belangrijk", zei burgemeester Pieter Broertjes. Ook museumdirecteur Stef van Breugel ziet de komst van de Koning als goed voor de mediastad en Gooiland en het museum in het bijzonder.

In de volgende De Gooi en Eembode een verslag van het koninklijke bezoek aan Hilversum. Hieronder krijgt u sfeerimpressie gemaakt door onze fotograaf Bastiaan Miché. 

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>