Grotere locatie nodig voor debatavond stationsgebied
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Foto: Bastiaan Miché

Grotere locatie nodig voor debatavond stationsgebied

HILVERSUM - Inmiddels zijn er zoveel aanmeldingen binnen dat Stichting Hilversumse Architectuurprijs (HAP) naar een andere locatie moet uitwijken. De Morgensterkerk aan de Seinstraat is dinsdag 12 februari het decor van de discussiebijeenkomst over de ontwikkeling van het stationsgebied.

"Het gaat als een speer", constateert Peter van Dulst, voorzitter van de stichting. HAP heeft al zo'n 160 aanmeldingen binnen voor de debatavond met gasten Michel Huisman (bedenker van Het Maankwartier in Heerlen en van De 4 Brinkjes voor het Hilversumse stationsgebied), Jos Gadet (hoofd planoloog) en Gerrit Modderkolk (project-directeur Het Maankwartier).

Tijdens deze sessie die om 19.30 uur begint en duurt tot 22.00 uur komen al plannen aan bod. HAP presenteert zelf het gekozen model van de gemeente "De 7 Straatjes'. Volgens Van Dulst wil niemand uit het raadhuis het eigen plan toelichten. Naast de gastsprekers is er ruimte voor debat.

Van Dulst hoopt dat de collegepartijen van de partij zijn deze avond. Volgens hem is dit de gouden kans het stationsgebied voor de komende decennia echt goed aan te pakken. Daarmee doelt hij vooral op een goede verbinding tussen Oost en het centrum. 

HAP had De Melkfabriek aan de Larenseweg gereserveerd, maar daar is ruimte voor honderd man. In de Morgenster kan veel meer publiek. Daar is plek voor wel vierhonderd man. "Dat er interesse is verbaast me niet zozeer, maar zo'n opkomst had ik zeker niet verwacht", meldt Van Dulst.

Aanmelden voor deze bijeenkomst is nog mogelijk. Dat kan op de website van de Hilversumse Architectuurprijs. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5226589&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13371746&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=gooieneembode.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=120" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>