Afbeelding
Foto: André Verheul

Afvalkalender ook op papier verkrijgbaar

Natuur en Milieu

HILVERSUM - Wie graag een papieren afvalkalender van de GAD (Grondstoffen- en Afvalstoffen Dienst) Gooi en Vechtstreek wil ontvangen, kan deze telefonisch aanvragen bij de GAD of aan de balie van het kantoo van de dienst in Bussum. Dat schrijft 'afvalwethouder' Jan Kastje na vragen van de Hilversumse SP. 

De socialisten hadden vragen gesteld nadat de GAD voor dit jaar had besloten wegens duurzaamheidsredenen niet meer een papieren kalender naar ieder op te sturen. Men kan nu via internet de inzamelkalender zien. En hoewel de SP deze overweging snapt én ondersteunt, is er nog altijd een groep inwoners niet 'digitaal bekwaam'. En het is niet de bedoeling, meent de oppositiepartij, dat die mensen 'straks letterlijk in het afval zwemmen'.

Vandaar de vraag of deze mensen de kalender alsnog op papier kunnen ontvangen. Het antwoord daarop is dus 'ja'. De GAD verstuurt deze inzamelkalender dan per post of verstrekt deze direct aan de balie, schrijft Kastje. "Daarnaast zal de gemeente de papieren afvalkalender ook beschikbaar gaan stellen op ons gemeentekantoor."

Ook wil de GAD een verzendlijst bijhouden, zodat inwoners zich in één keer voor meerdere jaren kunnen aanmelden. De papieren inzamelkalender in de Gooi en Eembode publiceren is 'logistiek geen handige combinatie' en daarom geen optie, aldus de wethouder. De kalender is immers niet voor iedereen hetzelfde. 

Uit de krant