Uitvoering van het Bachkoor in de Sint Vituskerk van vorig jaar.
Uitvoering van het Bachkoor in de Sint Vituskerk van vorig jaar. Foto: Bastiaan Miché

Raadsvergadering wijkt uit voor Matthäus Passion

Politiek

HILVERSUM - Normaliter vergadert de gemeenteraad op woensdag. In april wijkt de politiek hiervan af. Omdat de uitvoering van de Matthäus Passion dit jaar op woensdag is, is besloten de politieke vergadering op dinsdag 16 april in de agenda te zetten.

Voor het vijfde jaar op rij is de Sint Vituskerk aan de Emmastraat het decor van Bachs meesterwerk. In de afgelopen jaren kwam het Bachkoor altijd op dinsdag langs, maar uit het rooster blijkt dat het nu op woensdag 17 april naar Hilversum komt. Dat was de dag waarop de raad zou vergaderen.

Witte Donderdag
De gemeente subsidieert dit evenement en koopt toegangskaarten voor de Hilversumse Matthäus Passion, zodat het college van burgemeester en wethouder, raadsleden en speciale gasten van de gemeenten hierbij aanwezig kunnen zijn. Het voorstel was om de vergadering te verplaatsen naar donderdag 18 april - donderdag is de vaste reservedag - maar dan is het Witte Donderdag, waarop besloten is te kiezen voor dinsdag 16 april. De raad is akkoord met dit voorstel.

Ajax
Het gebeurt wel vaker dat vergaderingen verplaatst worden. In mei 2017 wilden de politici de Europa League-finale van Ajax tegen Manchester United graag zien, waardoor de commissies Economie en Bestuur en Verkeer en Beheer een week later plaatsvonden.

Uit de krant