Afbeelding
Foto: KLM

GroenLinks: 'Geen verdere groei van Schiphol'

Natuur en Milieu

HILVERSUM - GroenLinks is heel stellig: een verdere groei van luchthaven Schiphol is onbespreekbaar. Volgens raadslid Frank Kool zit Hilversum en de rest van het Gooi aan de grens.

Het gaat Kool om een gezonde leefomgeving, zo meldt hij in een blog op de website van GroenLinks. Volgens hem zijn in het Gooi het verkeer op de A27 en de A1 en de 500.000 vluchten per jaar op Schiphol de oorzaak van de geluidsoverlast en de slechte kwaliteit. Nog meer luchtverkeer kan de regio niet behappen en mede daarom is groei van de nationale luchthaven in de Haarlemmermeer niet gewenst.

GroenLinks pleit ervoor om bij het verlenen van landingsrechten voorrang te geven aan schonere en stillere vliegtuigen. Dat hebben de afdeling uit Hilversum en Wijdemeren aangegeven Suzanne Kröger, Tweede Kamer-lid van GroenLinks met luchtvaart in haar portefeuille.

Vorige week kaartte de PvdA in De Gooi en Eembode al de lichte overschrijding van de geluidsnormen aan. Op de lange termijn kan dit gevolgen hebben voor de inwoners.

Uit de krant