Michael de Groodt: 'Normaal drink ik bij het darten wel een biertje. Dat ga ik nu niet doen.'
Michael de Groodt: 'Normaal drink ik bij het darten wel een biertje. Dat ga ik nu niet doen.' Foto: Bastiaan Miché

Maar liefst 48 uur lang pijltjes gooien voor het goede doel

Zorg

HILVERSUM - De vrijdagavond moet wel lukken en ook zaterdag overdag - als het voetbal tenminste doorgaat - komt Michael de Groodt de dag wel door. De grootste uitdaging zit hem in de nacht van zaterdag op zondag, is het besef. "Het wordt best pittig. Maar ja, als ik iets in mijn hoofd heb, dan ga ik daar 200 procent voor."

De 42-jarige De Groodt richtte anderhalf jaar terug dartsvereniging de Gooise Dart Vaders op, dat de kantine van SC 't Gooi als thuisbasis heeft. Al jarenlang volgt hij de sport op televisie, maar nog niet zo heel lang geleden raakte hij besmet met het pijltjesvirus. "Ik heb weleens ineens een hobby en dan ga ik ervoor. Vissen was ook een tijd een hobby. Nu heb ik daar nog allerlei spullen van waar ik niks meer mee doe."

Want tegenwoordig is het darten dat de klok slaat. Met name komend weekend. Altijd heeft hij zijn pijltjes bij zich en overal waar hij kan gooien, gooit hij. Ook in zijn huiskamer hangt een bord. En ja, als een pijltje daar van het bord afketst, komt het in de houten vloer. "Maar als ik ergens kan darten, ga ik darten. Hier of in Café Zuid bijvoorbeeld. (lachend, red.) Als het mag van mijn vrouw tenminste."

Maar veel liever - "het gaat niet om mij" - wil de vader van vier (gezonde) kinderen het hebben over Siem en de Stichting Energy4All. Want juist daarvoor is De Groodt deze actie gestart. "Natuurlijk ben ik straks doodmoe. Maar denk eens aan die jongen. Die is altijd doodmoe."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant